Lämmin vadelmajuusto
1 l vadelmia
3 munaa
2 rkl sokeria
1 tlk raejuustoa
3 rkl perunajauhoja
2 dl kevytkermaa
1 dl maitoa
tomusokeria
Voitele uunivuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita perunajauhot raejuustoon ja lisää muna-sokerivaahtoon. Sekoita kerma, maito ja vadelmat joukkoon. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin puoli tuntia. Sirota jäähtyneen vadelmajuuston pintaan sihdin läpi tomusokeria. Tarjoa heti.
Vadelmapirtelö
1 dl maitoa
1 dl vadelmia
1 dl jäätelöä
Laita kaikki aineet tehosekoittimeen tai korkeaan kulhoon. Sekoita kuohkeaksi pirteöksi. Kaada lasiin ja juo pois.
0-pisteen marjavaahto
(ohje Painonvartijat)
4 liivatetta
1 dl rasvatonta maitoa
2 dl kivennäisvettä
100 g vadelmia / mansikoita
maun mukaan makeutusainetta
Laita liivatteet hetkesi kylmään veteen. Kuumenna 1/2 dl vettä ja sulata kuivaksi puristetut liivatteet kuumaan veteen. Laita isoon vatkausastiaan maito, kivennäisvesi ja jäähtynyt liivateseos. Vatkaa sähkövatkaimella täysteholla 5 min. Lisää makeutusaine ja marjat. Vatkaa vielä hetki. Laita pakastimeen 30 min.