Mansikkakakku
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 1/2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus:
2 l mansikoita
4 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita jauhot keskenään. Vatkaa munat ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon. Paista kakku 175 asteessa 30 minuuttia. Leikkaa kakku hyvin jäähtyneenä 3 osaan. Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä vaahdotettua kermaa kakkulevylle ja lado päälle viipaloituja mansikoita. Tee samoin toinen kerros. Nosta päälle kostutettu kakkulevy. Peitä pinta kermavaahdolla ja koristele mansikoilla.
Mansikkarahka
1 prk maitorahkaa
1 prk kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vanilja kastiketta
1/2 dl sokeria
4 dl mansikoita
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon muut aineet varovasti. Anna hetki maustua jääkaapissa. Nautiskele.