Vadelma
Vadelman viljelyn olemme aloittaneet vuonna 2003.
Lajikkeeksi olemme ottaneet Ottawan, Muskokan ja
vuonna 2012 istutettu Glen Ample.
Ottawan marjat ovat kirkkaan punaisia ja aromiltaan mietoja.
Maja soveltuu hyvin tuoremarjaksi sekä pakastukseen.
Muskokan marjat ovat syvän punaisia, kirkkaita ja pyöreähköjä.
Maultaan marjat ovat aromikkaita.
Marja soveltuu hyvin tuoremarjaksi sekä pakastukseen.
Vadelma on kevyttä syötävää, sillä sen energiapitoisuus on hyvin alhainen.
C-vitamiinipitoisuudeltaan vadelma on keskitasoa. Vadelma sisältää runsasti elimistölle välttämättömiä rasvahappoja, linoli- ja alfalinoleenihappoa. Vadelman sterolipitoisuus on myös melko korkea, joten sillä on positiivinen vaikutus veren rasva-arvoihin, mitä kuitupitoisuus vielä lisää. Runsaan kaliumpitoisuuden ansiosta vadelma sopii korkeasta verenpaineesta kärsiville.
Vadelman
ITSEPOIMINTAA
sesonkiaikana