PERTUNMAA • ETELÄ SAVO

MANSIKKAMÄENTIE 697 • 19420 MANSIKKAMÄKI

Mansikkakakku

 

Pohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus:

1 1/2 dl maitoa

1 tl vaniljasokeria

 

Täyte ja kuorrutus:

2 l mansikoita

4 dl kuohukermaa

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita jauhot keskenään. Vatkaa munat ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon. Paista kakku 175 asteessa 30 minuuttia. Leikkaa  kakku hyvin jäähtyneenä 3 osaan. Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä vaahdotettua kermaa kakkulevylle ja lado päälle viipaloituja mansikoita. Tee samoin toinen kerros. Nosta päälle kostutettu kakkulevy. Peitä pinta kermavaahdolla ja koristele mansikoilla.

Mansikkarahka

 

1 prk maitorahkaa

1 prk kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vanilja kastiketta

1/2 dl sokeria

4 dl mansikoita

1 tl  vaniljasokeria

 

Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon muut aineet varovasti. Anna hetki maustua jääkaapissa. Nautiskele.